Rutina bat-o vina

Sunt departe de a fi vreo atotcunoscatoare intr-ale relatiilor, dar din cate am vazut si am auzit, mai devreme sau mai tarziu in orice cuplu intervine rutina…In ce consta ea? Este cumva vorba despre acele seri petrecute pe canapea in fata stirilor, a unui film sau a laptopului? Nu cred! Nu cred ca rutina inseamna fapte, ci o stare de spirit care se materializeaza intr-adevar prin fapte…sau prin lipsa lor!

Un cuplu nu mai iese la restaurant, la club, la film, la teatru, nu mai exista pasiune, dorinta sau chef; in fiecare zi programul este acelasi, searbad, lipsit de sare sau piper…in fiecare weekend asemeni…acestea pot fi “simptome” ale rutinei. Aparitia ei nu coincinde cu diparitia iubirii si cu toate acestea multe cupluri se destrama din dorinta de nou, de inedit, dorinta pe care nu si-o mai pot satisface unul altuia. Si nu, nu cred ca este intotdeauna culpa comuna! Da poate unul dintre cei doi ar putea lua atitudine pentru a alunga nedoritul musafir, asta doar in cazul in care musafirul in cauza (rutina) nu a fost invitat in casa conjugala de partenerul mult prea preocupat de business, filme, gadgeturi sau altele care nu au legatura cu relatia .

Unii vad partea plina a paharului si considera rutina un avantaj castigat in timp,  un semnal al cuplului bine sudat, a unor vibratii in doi in acelasi ritm, o dovada a faptului ca cei doi se cunosc, sunt egali si e bucura unul de increderea celuilalt. Eu consider ca rutina ucide dragostea, si inteleg prin aceasta acea lipsa de interes manifestata prin absenta oricarei stradanii de a provoca o bucurie, de a veni cu o atentie, de a suprinde cu ceva si, de ce nu, absenta dorintei fata de partener(a). Mai cred ca nu te poti lupta cu morile de vant si ca, la fel ca orice intr-o relatie, usa inchisa in fata rutinei trebuie sa fie proptita de ambii amorezi.

Tu cand si de ce crezi ca intervine rutina? O vezi ca pe ceva negativ sau stii cum sa o intorci in favoarea ta?

27. February 2012 by Madalina
Categories: Uncategorized | 5 comments

Comments (5)

  1. Dragostea nu moare! Ea se preda!

  2. sunt impreuna de doi ani si noua luni cu iubitul meu si l-a noi nu a intervenit rutina niciodata.nu ne-am certat niciodata si nici nu avem de ce.mancam impreuna,ne plimbam impreuna,nici unul din noi nu are prieteni asa ca eu pentru el sunt ca o prietena,iar el pentru mine imi este ca un prieten.de doi ani facem totul impreuna si nu ne-am plictisit unul cu celalalt.noi vorbim foarte mult la telefon,si nu putem sta prea mult unul fara celalalt.asta inseamna ca relatia noastra este una stabila si sudata.

  3. pai nu prea deoarece nu mi sa intamplat asa cv!

  4. Eu cred ca totul tine de comunicare ! Daca intr-un cuplu intervine rutina , o buna comunicare intre cei doi o poate alunga .

Leave a Reply

Required fields are marked *